Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 29.4.

29. 4. 2024

Čj - úkoly:

1) Čtení slabik, slov a barevné vyhledávání slov (donácí čtení/ pondělí)

 

2) Psaní -f ve slovech (pr. list Ff/ 3 řádky se slovy fíky, fičí, fůra)

 

3) Písmenka Ff k založení do Zásobníku

 

Zítra bude Čarodějný školní den + Den bez aktovek a batohů - prosím, aby děti přišly v kostýmu a školní věci si donesly v něčem zajímavém :-). Budeme pracovat s pracovními listy, žádný sešit kromě INFO deníčku nebude tedy potřeba. Pouzdro, svačinu, pití, papuče a čip naskládejte třeba do kotlíku nebo do pytle :-). Všechny děti přijdou na 8.00.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Zážitky z víkendu - sdílení. Čtení o slonovi (kontrola D.Ú.). Hláska a písmeno Ff, motivace vytrháváním písmenka E z papíru A5 a jeho postupnou přeměnou na písmeno F. Tvary písmena Ff, psací i tiskací, jeho podobnosti a rozdíly s ostatními písmeny. Čtení slabik (SL str. 82/barevná lišta) a vymýšlení slov na slabiky. Psaní - psací -f a jeho tvarové prvky (pr. list Ff/ první tři řádky).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Psaní -f: https://www.youtube.com/watch?v=xJ-tYb-104I

 

2. hodina ČJ

Hra Slovo s hláskou -F tě probudí. Psaní - psací -f (pr. list Ff/ další 1 řádek + Mája - zkoušíme psát samostatně tvar) + vykreslujeme barevně vytrhané písmenko F. Čtení slov a barevné rozlišování slov podle počtu slabik (SL str. 83/ lišta). Psaní -f (Pís str. 10/ 2 řádky).

 

3. hodina MA

Poznávání čísel sudých/lichých, jednociferných/dvojciferných. Rozpočítání s mincemi (říkáme příklady a děti výsledek vyskládají pomocí penízků). Počítáme do 20 (manipulativně s mincemi, hledáme možnosti, jak složit 20 Kč) a vymýšlíme rozklady čísla 20, které zapisujeme na Máju (MA 34/1). Nakupování (MA 34/3 - skládáme a zapisujeme). Rozdělování na části (MA 35/9) + ochutnávka.

 

4. hodina TV

Atletika - průprava pro skoky do písku a hody míčkem.