Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 30.4.

30. 4. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - čarodějného vyprávění s nakreslením obrázku (list/ úterý)

 

2) Psaní slov s -f (Pís str. 10/ dokončení 3 řádků)

 

Ve středu je svátek, užijte si volný den a dnes pozor na čarodějnou noc :-), doufám, že se ve čtvrtek všichni uvidíme, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1) hodina ČJ

Čarodějnický den - přehlídka kostýmů a nádob k přenosu učení, Kimmova hra, Filipojakubská noc - sdílení informací + čtení textu, bludiště + Zaklínadlo - četba, práce s hlasem (pr. listy Pálení čarodějnic/ 1.+4. část). Psaní -f (Pís str. 10/ 2 řádky se slovy fíky, fazole).

 

2. hodina ČJ

Čarodějnický den - Malá čarodějnice (viz odkaz). Čarodějové a čarodějnice - popis osoby a jeho prezentace (pr. listy Pálení čarodějnic/ 2. část). Čarodějnický lektvar - pokus s jedlou sodou a saponátem). Psaní -f (Pís str. 10/ 2 řádky se slovy fíky, fazole).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Malá čarodějnice (od 1:09:11): https://www.youtube.com/watch?v=t01UfjYGA-U

 

3. hodina MA

Čarodějnický den - píseň Pět ježibab (viz odkaz). Číselné řady 0-20  a porovnávání čísel (POČ str. 20+24/celá). Procvičování počítání - barevné vykreslování (pr. listy Pálení čarodějnic/ 3. část).

MA - odkaz pro hodinu:

Pět ježibab, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=IJvtsuhZBWk

 

4. hodina PRV

Čarodějnický den - Čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá - motivační píseň Tik, ťak (viz odkaz). Pozorování vykrojených částí na hodinách, přiřazování pojmů, ručiček a nastavených časových údajů (PRV str. 61/2). Poznáváme hodiny (video odkaz) + nastavování ručiček na papírových hodinách (PRV str. 61/3).

PRV - odkazy pro hodinu:

Tik, ťak, píseň: https://www.youtube.com/watch?v=4qcpO0m3wqQ

Poznáváme hodiny, video (do cca 2:17): https://www.youtube.com/watch?v=SZG6hv5uyeY

 

5. hodina VV

Čarodějnický den - Čarodějnice či netopýr na pozadí západu slunce (tempera).