Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úterý 7.5.

7. 5. 2024

ČJ - úkoly:

1) Čtení - slov s písmeny -g/-f, vyhledávání a vykreslování slov podle klíče pod tabulkou, hledání společného znaku

2) Psaní - písmeno -G ve slovech, opis (pr. lístek Gg/ dokončení)

PRV - úkol:

1) Procvičujte prosím doma nastavování ručiček, čtení hodin z ciferníku, pravděpodobně v příštím týdnu bude testík na hodiny (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá)

 

Pěkný volný den přeji, VD.

 

Co jsme dnes dělali?

1. hodina ČJ

Píseň - Narozeninová (viz odkaz). Písmenko Gg - vyhledávání v říkance Gusta má narozeniny (SL str. 80/nahoře). Čtení textu Oslava s kroužkováním slov, která obsahují Gg (SL str. 80/ 2 odstavce z textu). Přečtení seznamu hostů (SL str. 81/ nahoře). Psaní jmen (Pís str. 6/ 4 řádky nahoře s obtažením vzorů).

ČJ - odkaz pro hodinu:

Narozeninová píseň: https://www.youtube.com/watch?v=qyeIi_yNKyU

 

2. hodina ČJ

Hra Hláska a písmeno G tě probudí. Opakované čtení textu Oslava a jeho dočtení, otázky k porozumění textu (SL str. 80). Doplnění chybějících slov do vět (SL str. 81/1) a kreslení dortu (SL str. 81/2). Psaní - psací G (pr. list Gg/ 2 řádky - pozor, je potřeba, aby písmeno nevypadalo jako C a j, závit a hrot písmene musí být pod sebou!).

 

3. hodina MA

Rozpočítání do 20 s míčkem. Bus (MA 38/1 s živými cestujícími a doplněním informací do věty). Krokování a přepis do příkladu či šipek (MA 38/2). Parkety (MA 38/6 - s prezentací možností řešení). Opakované sčítání a odčítání (MA 42/3 + POČ str. 27/dokončení).

 

4. hodina PRV

Motivační píseň - Tik, ťak - zpíváme a ukazujeme pohybem (viz odkaz). Práce s ciferníkem - jeho doplnění o čísla a přikreslení ručiček tak, aby bylo 7h (PRV str. 62/1). Určování celých hodin (PRV str. 62/2). Nastavování celých hodin na hodinách a zkreslování ručiček do ciferníků (PRV str. 63/4 - pouze vrchní řádek s celými hodinami). Procvičování nastavování hodin (ve dvojicích).

PRV - odkaz pro hodinu:

Tik, ťak - píseň s ukazováním hodin: https://www.youtube.com/watch?v=4qcpO0m3wqQ

 

5. hodina VV

Přání ke Dni matek (práce s papírem).